4. Uluslararası Yamaç Paraşütü ve Bisiklet Yarışı Festivali

Genç Elazığlılar Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz 3.Sivrice Yamaç Paraşütü ve Bisiklet Yarışı Festivalinin detayları; -Festivalimize 75 yamaç paraşütü pilotu katıldı ve toplamda 190 uçuş gerçekleşti. Ayrıca 5 tandem(iki kişilik yamaç paraşütü) ile halkın uçuşları yapıldı. Yamaç paraşütü pilotlarına festival tişörtleri verildi, Elazığ’ımıza özgü sekiz köşe kasket ve dut orciği ikramları yapıldı. -Hazar Gölü Etrafı Tam Tur Bisiklet Yarışması düzenlendi ve 33 lisanslı sporcu katıldı. 54 km parkurda; yarışmanın birincisi 1 saat 22 dk 21 saniyelik derecesi ile Bayram Eroğlu, ikinci 1 saat 22 dk 28 saniye ile İsmail Mutlu Demir, üçüncü 1 saat 22 dk 29 saniye ile Ömer Cumhur Boyraz oldu. Birinciye 1.500 TL, ikinciye 1.000 TL, üçüncüye ise 500 TL ödül verildi. Yarışma parkurunu 33 sporcudan 23’ü tamamlayabildi. Parkuru tamamlayan 14 yaşındaki Nihat Kaan Yener en genç yarışmacı olarak kupa almayı başardı. Ayrıca tüm sporculara sıralamalarını gösteren başarı sertifikaları ve madalyaları takdim edildi. -Halk Arası 8km’lik Bisiklet Yarışması düzenlendi ve 10 sporcu katıldı. Yarışmanın birincisi Oğulcan Saltık oldu. En genç yarışmacı 12 yaşındaki Dündar Babür ve Bayan Yarışmacı Tuba Baki kupa, madalya ve başarı sertifikaları ile ödüllendirildi. **Genç Elazığlılar Derneği olarak 3. Sivrice Yamaç Paraşütü ve Bisiklet Yarışı Festivalini düzenlememizi sağlayan en büyük destekçimiz Elazığ Valisi Sayın Murat Zorluoğlu’na, Vali Yardımcısı Sayın Haluk Çakmak’a ve Fırat Kalkınma Ajansına, *Festivale ev sahipliği yapan, bize her konuda desteklerini esirgemeyen, Sivrice Kaymakamı Sayın Cengiz Erdem’e ve Sivrice Belediye Başkanı Sayın Ebubekir Irmak’a, *Festival boyunca bizi destekleyen, Elazığ Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Sayın Kazim Özgür’e, *Elazığ İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Nazif Bilginoğlu’na, *Hatıra Ormanı hediyesi ile bizleri onurlandıran Elazığ Orman Bölge Müdürümüz Sayın Ziya Polat’a, *Elazığ İl Sağlık Müdürü Sayın İbrahim Halil Akkuş’a, *Fırat Üniversite Rektörlüğüne, * Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar’a, * Her zaman yanımızda olan Elazığ Gençlik Merkezine, *Ve ismini sayamadığımız birçok kurum ve kuruluşa vermiş oldukları kıymetli destekler için sonsuz teşekkür ederiz.

Fotoğraf Galerisinin Tamamını Görmek İçin “Tüm Galeri” ye Tıklayınız

**Yine festivali birlikte yürüttüğümüz yamaç paraşütü uçuşlarını organize etmemizde ki en büyük destekçimiz Sayın Kenan Şaksu ve ekibine, Elazığ Sportif Havacılık Kulübüne, En önemli katılımı sağlayan Adana Sportif Havacılık Kulübüne(AHAS), Diyarbakır Atlas Sportif Havacılık Kulübüne, Tut Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübüne, Çakırman Havacılık Kulübüne, Üzümlü Doğa Sporları Kulübüne, Malatya Hava Sporları, Mardin Sportif Havacılık Kulübüne ve ismini zikredemediğimiz festivalimize katılan tüm yp pilotlarına Genç Elazığlılar Derneği olarak sonsuz teşekkür ederiz. **Hazar Gölü Etrafı Tam Tur Bisiklet yarışmasına büyük destek veren başta Sayın Mustafa Ekici’ye ve Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları ekibine, Fırat Üniversitesi Bisiklet Topluluğuna(FÜBİT), Isparta’dan, Konya’dan, Diyarbakır’dan ve sayamadığımız birçok yerden gelip yarışmamıza katılan ismini sayamadığımız tüm sporculara sonsuz teşekkürler. **Festival boyunca yanımızda olan tüm değerli basın ve yayın kuruluşu mensuplarına sonsuz teşekkürler. **Festivali düzenleyen, projelendiren ve organize eden ”Elazığ’ın En Dinamik Sivil Toplum Kuruluşu” Genç Elazığlılar Derneği’nin kıymetli üyeleri; festival için gecesini gündüzüne katan, üzerine düşen hiç bir görevden kaçmayan, herkes gittiğinde bile orada olan, yağan yağmurda birlikte ıslandığımız yüreği sevda dolu GELDER üyelerine, sonsuz teşekkürler ve selam olsun… Genç Elazığlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Daş