Ahmet UMAR-Elazığ’da Yükselen Tehlike !

Çocukluğunun ve gençliğinin büyük bölümünü ELAZIĞ’DA yaşamış, bu şehrin dinamiklerini ve insanının karakterini iyi bilen biri olarak bugün kapımızdaki tehlikeden bahsetmek istiyorum.

Sizlerin de bildiği gibi şehrimiz  ailelerin eğitim ve öğretime büyük önem verdiği, çocuklarını büyük fedakârlıklarla okutmaya çalıştığı güzide bir şehir. Ancak güzel memleketimizin gençliği maalesef son yıllarda, artarak devam eden madde bağımlılığı ve kullanımı ile ilgili sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Şehrimizde şuan uyuşturucu madde ile tanışma yaşı ortalama 16 olup Türkiye genelinde ise bu ortalama 14’tür. Bu, hayat mahveden maddelerin başında ise ilimizde esrar ve sentetik zehirler ilk sırada yer almaktadır. Okul önlerine kadar inmiş bu zehir tacirlerini sadece emniyet güçlerimiz kanalıyla yok etmeye çalışmak maalesef mümkün değil ve bu konuda gençlerimizi bilinçlendirecek eğitim ve sunumları arttırmalı bu eğitimlerin gençler üzerindeki etkisini arttıracak yollar bulunmalı. ‘’Bakın gençler arkadaş kurbanı olmayın, bir kereden bir şey olmaz sadece denedim tuzağına düşmeyin, sizi bekleyen güzel geleceğinizi mahvetmeyin!’’ Sayın Ebeveynler ‘’benim çocuğumun asla işi olmaz’’ klişesiyle hareket etmeyin iyi gözlemleyin. Çocuğunuzda son dönemlerde davranış bozukluğu, içe dönüklük, saldırgan ve asi davranışlar, aşırı heyecan veya fazla itaatkâr bir davranış biçimi varsa bunu basit bir ergenlik süreci olarak değerlendirmek her zaman doğru olmayabilir. İlimizde madde bağımlılığı ile mücadele konusunda kamu kurumları, STK’ler ve gençlerin daha fazla bir araya geleceği organizasyonlar olması gerekir. Aksi halde gençler arasında popülaritesi instagram ve selfie çekmenin bir tık arkasından gelen, esrar ve sentetik hap kullanımı birkaç yıl içinde ciddi sonuçlar doğuracaktır.

Benim ELAZIĞLI gençlere tavsiyem, vatanseverliği ile hep takdir kazanmış şehrimizin gençliği bu hataya düşmemeli. Gençliğe bir şeyler katacak kişisel gelişimine katkı sağlayacak yönetim kurulu üyesi olduğum GENÇ ELAZIĞLILAR DERNEĞİ gibi topluma ve memlekete katkı sunmaya çalışan sivil toplum kuruluşları çatısı altında sizleri de görmeyi ve memlekete beraber katkı sunmayı arzu ederim.

Gençliğinizin ve sağlığınızın kıymetini bilmeniz temennisiyle esen kalın…