Elazığ’da ’11. Kalkınma Planı Hazırlık Toplantısı’ Yapıldı

Elazığ’da 11. Kalkınma Planı Hazırlık Toplantısı  yapıldı.

2018 sonu ile 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Dönem Kalkınma Planının yürürlüğe girecek olmasıyla birlikte kalkınma planları için  her kesimin görüşleri alınmaya başlandı. Bu kapsamda bugün ki toplantı Elazığ’da yapıldı.

Bir otelde yapılan toplantıya bir çok sivil toplum kuruluşu ve üniversite öğrencileri katıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Mesut Öztop ; ‘Bütün Türkiye’de başbakanlık genelgesiyle tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, toplumun çeşitli kademeleri hep birlikte bu hazırlıkları yürütüyorlar. Amacımız her kesimin görüşlerini almak. Bugün Elazığ’da özellikle gençlerin fikirlerinin alınmasını istedik. Gençlerin sorunlarını konuşmak istiyoruz.’ diyerek toplantıyı başlattı.

Toplantı yuvarlak masalarda yapıldı. Gençlerden ‘Genç İstihdamı ve Girişimciliğin Arttırılması’ ve ‘ Gençlerin Sosyal Hayata Katılması’ konusunda devlet neler yapmalı, projeler nasıl olmalı konusunun tartışılması ve rapor sunulması istendi.

Farklı sivil toplum kuruluşlarında ki gençler birbirleriyle fikir alışverişi yapıp görüşlerini yazılı olarak sundular.

Toplantıya katılan Genç Elazığlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuad Ülger ‘ Kalkınma Bakanlığı ve  dolayısıyla Fırat Kalkınma Ajansı’na bugün ki planın hazırlanmasında biz gençlere söz hakkı tanıdığı, geleceğimiz hakkında kendi düşüncelerimizi söyleme imkanı verdiği için teşekkür ediyorum. Toplantının yuvarlak masada yapılmış olması gençlerin tanımadıkları kişilerle fikir alışverişi yapması konusunda verimi arttırdı. Sosyal alanlarda, istihdam alanında fikirlerimizi harmanladık. 11. Kalkınma Planın da  gençlere söz hakkı verilmesi sorunların tespiti açısından daha isabetli olacaktır’ dedi.

11.Kalkınma Planı, Geleceği Birlikte Planlayalım Elazığ toplantısına GELDER yönetim kurulu üyeleri de katılarak kendi fikir ve görüşlerini bildirdi.