Gelaziz Dergisi Fotoğraf Yarışması Detayları

Gelaziz Dergisi’nde kullanılmak üzere 21 Ağustos-1 Ekim 2017 tarihleri arasında fotoğraf yarışması yapılacaktır. Toplam 12 kategoriden oluşacak yarışmanın konusu ve kuralları aşağıda belirtilmiştir.

Yarışmanın Adı: Gelaziz Dergisi Fotoğraf Yarışması

Düzenleyen Kurum: Genç Elazığlılar Derneği ve Elazığ Valiliği

Konu: Ülkemizin doğusunda yer alan Elazığ ili, kültürel anlamda oldukça zengindir. Etrafının sular ile çevrili olması şehri adeta bir yarım ada havası vermiştir fakat bu özelliği yeteri kadar bilinmemektedir. Turizm açısından değerlendirildiğinde oldukça yetersiz olan şehrin çekilecek fotoğraflar ile yatırımcıların ilgisinin çekilmesi planlanmaktadır. Ayrıca şehri ziyaret eden turist sayında artış yaşanması beklenmektedir.

Düzenlenen yarışmanın kategorileri olan;  Elazığ Merkez, Harput, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Alacakaya, Arıcak, Maden, Sivrice, Baskil, Keban ve Ağın’da çekilecek fotoğraflarda bölgede ki kültürel taşınır ve taşınmaz varlıklar, yapılan sanatlar, coğrafik doğal güzellikleri, insanı ve ekonomik yapısını ifade edecek fotoğraflar yarışmanın konularını içermektedir.

Amaç; Fotoğraf sanatı ile ilimizin sahip olduğu tarihi, kültürü, sanatı ve doğal güzelliklerini ülkemize doğru şekilde yansıtmak, şehrimizin tanıtımına katkıda bulunmak ve turizmin gelişmesini sağlamaktır.

Ödül Verilecek Kategoriler

Elazığ Merkez, Harput, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Alacakaya, Arıcak, Maden, Sivrice, Baskil, Keban ve Ağın.

Tüm kategorilerde dereceye giren ilk 3 kişiye ödül verilecek toplamda 36 adet Gelaziz Kristalleri başarı ödülleri dağıtılacaktır. Ayrıca tüm kategorilerin 1.’lerinin yer alacağı fotoğraflarda sosyal medyaya atılarak en çok beğeni alan fotoğrafta ”Gelaziz Dergisi Fotoğraf Yarışması Şampiyonu” seçilecektir. Sosyal medya da alınan beğeni sıralamasına göre ilk 3’e para ödülü verilecektir.

Derece alan tüm yarışmacılara özel ”Gelaziz Kristalleri Ödül Töreni” yapılarak onurlandırılacak ve Elazığ’ın önde gelen isimleri tarafından ödülleri hak sahiplerine verilecektir.

Gelaziz Dergisi Fotoğraf Yarışması Başvuru Şekli ve Kurallar

– Yarışmaya başvurular www.gelder.org.tr sitesi üzerinden yapılacaktır.
– Katılım ücretsizdir.
– Yarışma seçici kurulun 1. derece yakını dışında ki herkese açıktır.
– Yarışmaya 21 Ağustos – 1 Ekim tarihleri arasında Elazığ il sınırları içerisinde çekilmiş olması ve daha önce hiç bir yerde yer almamış ve kullanılmamış olması gerekmektedir.
– Yarışmaya her bir kategori için en az 1 en fazla 3 fotoğraf ile katılım sağlanabilir.
– Fotoğraflara renk, keskinlik, kontrast, toz alma gibi düzeltmeler yapılabilir. Kabul edilebilir oranda dijital müdahaleler yapılabilir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
– HDR veya insanlı veya drone vb. insansız hava araçları ile çekilen fotoğraflar yarışmaya kabul edilir.
– Katılımcı, yüklediği fotoğrafların tümünün kendisine ait olduğunu, tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ayrıca yüklediği fotoğrafların tüm paylaşım haklarını ”Genç Elazığlılar Derneği” verdiğini peşinen kabul eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır.
– Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacıya ait olması gerekmektedir. Başkasına ait görüntülerin olduğu tespit edilmesi durumunda kural ihlali sayılır.
– Yarışmaya gönderilen fotoğraflar üzerinde jüriyi yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.
– 12 kategori içerisinde jüri tarafından belirlenecek en iyi 36 fotoğrafın 1.’lerinin yer alacağı fotoğraflar ”Genç Elazığlılar Derneği Facebook Sayfasına” yüklenecektir. Yarışmacılardan herhangi birinin beğeni satın alması haksız beğeni sağlaması durumunda kural ihlali sayılır.
– Kural ihlali yapan kişilerin ödül, unvan ve kazanımları geri alınır. Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamına gelmez ve diğer ödül almış veya almamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz ancak jüri kendi inisiyatifini kullanabilir. Ödül verilmiş ise yarışmacı ödülünü geri iade etmek zorundadır.
– Yarışmayı düzenleme kurulu, uygun gördüğü koşullarda yarışmanın tamamının veya bir kısmının iptaline yada ertelenmesine karar verebilir. Düzenleme kurulu tüm uygulanacak yöntemleri ve kuralları belirleme hakkına sahiptir. Program, değerlendirme, ödüllendirme konularında her türlü değişiklik yapma hakkı Genç Elazığlılar Derneği yönetim kurulundadır ve yapılacak her düzenleme ve duyuru derneğin resmi web sitesi www.gelder.org.tr den yayınlanacaktır.