Hakkımızda

Genç Elazığlılar Derneği 2012 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bugüne kadar aralıksız çalışmalarını devam ettiren GELDER aktif bir Sivil Toplum Kuruluşu olmayı ve adından layıkıyla söz ettirmeyi başarmış bir dernektir. Dernek kurmanın kolay dernek kalmanın zor olduğu Elazığ’da her türlü engeli aşarak ve görmezden gelerek ve hatta bu engelleri kendine basamak yaparak bugünlere başarılı bir şekilde gelmiştir.
Etkinliklerimiz yazılı ve görsel basında ve sosyal medya hesaplarında yeteri kadar yer bulmakla birlikte Elazığ’da ve bölgede fazlasıyla ilgi görmektedir. Özellikle 5. sayısını çıkarmaya hazırlandığımız GELAZİZ Dergisi, 4-5 Ağustos tarihlerinde Sivrice Belediyesiyle ortak olarak organizasyonunu üstlendiğimiz 5. Uluslararası Yamaç Paraşütü ve Bisiklet Yarışı Festivali en çok ses getiren projelerimiz arasındadır.
GELAZİZ Dergisi: Her sayıdan 4.000-10.000 arasında basım yaptığımız dergi özellikle il dışındaki hemşehrilerimizden yoğun talep görmektedir. Bir proje Dergisi olan GELAZİZ, uçaklarda bulunan Atlasjet Dergileri gibi Hazar Turizm’in koltuk arkalarında bulunmaktadır. Baştan sona kendi ürünümüzdür. Fotoğrafları kendimiz çekiyor, yazıları kendimiz yapıyoruz. Dizgiyi yapıp basıma veriyoruz ve son olarak tüm Elazığ’a derginin dağıtımını kendi ekibimizle gerçekleştiriyoruz. İçerisine aldığımız reklamlarla finanse etiğimiz derginin her sayısından 1000’e yakın sayıda il dışına kargo gönderiyoruz. Dergilerimiz ekte mevcuttur.
HAZARFEST: Kısa adı HAZARFEST olan Uluslararası Sivrice Yamaç Paraşütü ve Bisiklet Yarışı Festivali’nin bu sene beşincisinin hazırlıkları tamamlandı. Her sene özellikle il dışından ve bölgeden yoğun katılımın olduğu festivale geçen sene resmî rakamlara göre İl içi, il dışı ve yurtdışı olmak üzere toplam 12.000 kişi civarında katılım sağlanmıştır. Bu sene 30.000 kişinin katılacağını öngörüyoruz. Hazar ile ilgili yaptığımız tanıtım filmi sosyal medyada 1.000.000 kişiden fazla izleyiciye ulaşmıştır. Festival içeriğinde düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasında 260.000 civarında kişi oy kullandı ve dereceye giren fotoğrafları vatandaşlar kullandıkları oylarla belirlediler. Bu sayede hem yarışmaya olan ilgiyi artırmış olduk hem de Sivrice fotoğraflarını yüzbinlerce kişinin görmesini sağladık. Şu an sosyal medyada, valilik ve kültür müdürlüğü kanalıyla gördüğünüz Sivrice fotoğraflarının hepsi birer GELDER ürünüdür.
10 SORUN 10 ÇÖZÜM: 2014 yılında çalışmasına başladığımız ve 2015 yılında tamamlayıp piyasaya sürdüğümüz çalışma ekte yer almaktadır. Elazığ’ın kangren 10 sorununa GELDER gözünden 10 Çözüm önerisi sunulmuştur. Mevcut belediye yönetimi bu çalışmanın Pdf halini bizden alıp inceledi. Şu an belediye eliyle yapılan projelerin birçoğu bu kitapçıktan alınmıştır veya esinlenmiştir. Kitapçığın 4 sene gibi kısa bir sürede icra makamlarınca yüzde 70’inin yapılıp tamamlandığını göz önünde bulundurursak çözüm önerilerinin ne kadar isabetli olduğu ve hazırlayan ekibin gerçekten liyakat sahibi insanlardan oluştuğu herkes tarafından kabul edilecektir.
KAHVE VE ÇİKOLATA FESTİVALİ: Nisan ayında Elazığ Valiliği ile müşterek yaptığımız festivale tüm engellemelere, tüm olumsuzluklara ve feci yağan yağmura rağmen toplamda 3.500 kişi katılmıştır.
YERLİ OTOMOBİL ELAZIĞ’DA ÜRETİLSİN İMZA KAMPANYASI: 12 Kasım 2017’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlattığımız 123.023 imza kampanyasına kayıtsız şartsız her kesim destek verdi. GELDER üyeleri 8 gün boyunca yağmurda, soğukta, uykularından, işlerinden, sosyal hayatlarından feragat ederek bu çalışmayı yapmış ve bu süre zarfı içerisinde 130.000 imza toplamayı başarmıştır. İmza kampanyasının sonunda yapılan basın açıklamasıyla Elazığ’ın da bu furyadan yararlanması gerekliliğini tüm Türkiye’ye duyuran GELDER, hazırladıkları sonuç raporuyla otomobilin neden Elazığda üretilmesi gerektiğini ve bunun olumlu yönlerini irdeleyen bir rapor hazırlayarak icra makamlarına sunmuştur. Başta ilimiz milletvekilleri ve AK Parti İl başkanı olmak üzere tüm bakanlar kurulu üyelerine, başbakana ve cumhurbaşkanına raporu ulaştırarak bir farkındalık oluşturmuşlardır. Tüm bunları yaparken milletvekilleri ve il başkanını tenkit etmeden, tamamen Elazığ menfaati odaklı bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Zaten yapılan kampanyaya Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da destek vermiştir.
GELDER AKADEMİ: GELDER bünyesinde kurulan GELDER AKADEMİ oluşturduğu sınıflarla Elazığ gençliğinin kişisel gelişimine katkı sunma amacıyla ve belki bu eğitimler sonucu kişinin kendine bir iş kurma fikri oluşturmasını hedefleyerek yapılan bir çalışmadır. Şimdiye kadar 6 kur gerçekleştirilen sertifikalı kurslar neticesinde 120 gencimize “Proje Döngüsü ve Yönetimi Eğitimi” verilmiş olup herbiriyle ayrı ayrı bir proje fikri nasıl oluşturulur ve nasıl sonuca ulaşılırın uygulamalı eğitimleri yapılmıştır.
GELDER HATIRA ORMANI: 2017 Şubat ayında oluşturduğumuz hatıra ormanını her sene genişleterek ve tazeleyerek Elazığ’ın son derece yetersiz yeşiline ve dağların çıplaklığına dikkat çekiyoruz. Aynı zamanda gençlerimizin hepsine onlarca ağaç diktirerek bir canlı sorumluluğu yüklemek suretiyle hayata daha gerçekçi bakmalarını sağlamaktayız.
GELDER GALA GECELERİ: Bakıldığında GELDER’in kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan bir kutlama gibi görünse de esas itibariyle içeriği oldukça dolu olan gecenin esas vurgusu kaybolmaya yüz tutmuş olan Kürsübaşı Gecesi faaliyetini canlandıırp gelecek nesillere aktarmaktır. Bu sene altıncısını düzenlediğimiz Gala Gecesinde 300 biletli misafir katılım sağlamıştır.

Bu büyük projeler harici irili ufaklı birçok gezi, etkinlik, çalışma ve organizasyonu hayata geçiriyoruz.
Kendimize ‘Büyük Düşünen Gençlik’ diyoruz. Elazığımızla alakalı büyük planlarımız ve düşüncelerimiz var. Bunları gerçekleştirmek için hem zamana hem de sağlam bir altyapıya ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Elazığ gençliğini kahvehane kültüründen uzaklaştırıp kendi geleceği için bişeyler düşünüp gerçekleştirmesi için uygun ortamlar hazırlıyoruz. Sevenimiz var sevmeyenimiz var. Biz hepsini kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz.