Aykut BAZNA-Yapmış Olmak İçin Mi Yapıyoruz?

Kendimizi eleştirmeyi denedik mi hiç. Neyi ne için yapıyoruz diye. 4 yıl üniversite okuyorsun ardından yüksek lisans yapıyorsun sebebini sorunca “öyle yaptık işte cila olsun” diyor. İş başvurusuna gidiyor bakıyorsun CV’sine kendini farklı kılan hiç bir şey yok. Daha önce bir kulüpte yer almamış dernek, vakıf kısaca sivil toplumun hiç bir alanında bulunmamış. Kendine örnek aldığı kimse olmamış. Çevre edinmemiş insanlarla tanışmamış. Bölümünü, mesleğini icra edecek ama alanında iyi olmak için çabalamamış. Zamanını sadece yapmış olmak için yapmaya çalışarak harcamış ki çalışmayı da verimli olmak, alanında en iyisi olmak için istemiyor.

Peki neden?

Tabi ki para için…

Ne kadar maaş istiyorsun diye sorduklarında cevap vermeye çekiniyor. Çünkü kabiliyetine becerisine güvenmiyor.

Sadece okumak için mi okuyoruz?

18 sene neden zaman harcıyoruz?

Hayatın su gibi akıp gittiğinin farkında değiliz. Geriye dönüp baktığımızda aslında “böyle yapsaydım daha iyi bir yerde olabilirdim” demek yerine o günü daha iyi değerlendirip hayatımıza yön vermeyi deneyebiliriz.

Daha iyisini yapamaz mıyız?

En iyisini yaparız buna inanırsak.

Hadi deneyelim…

Ben bugünü bir milat olarak alıyorum. Artık hayata ve geleceğime dair düşüncelerimi, fikirlerimi gözden geçirip bu yarışta mücadelemi en iyi olmak için harcamaya karar verdim diyelim. Yeni güne yeni bir insan olarak uyanalım.

Unutmayalım ki en uzun yolculuklar bile bir adımla başlar.